Updates

Sneak preview Belastingplan 2020

Prinsjesdag staat als (koninklijke) traditie in vele agenda’s met oranje omcirkeld. Onze Koning rijdt echter niet zonder reden met de Gouden Koets door Den Haag. Met het voorlezen van de troonrede geeft de Koning de aftrap voor het nieuwe parlementaire jaar. Op deze dag presenteert het kabinet onder andere de miljoenennota (begroting) en het belastingplan voor het komende jaar.

Het belastingplan bevat alle grote en kleine wijzigingen aan ons belastingsysteem. Deze wijzigingen lopen uiteen van het indexeren van vrijstellingen tot het invoeren van een nieuwe maatregel of zelfs een hele nieuwe belasting. Overigens maken niet alle wijzigingen ook integraal onderdeel uit van het belastingplan. Afhankelijke van de politieke gevoeligheid van onderwerpen, maakt het kabinet soms de keuze deze al dan niet in een zelfstandig wetvoorstel onder te brengen.

Een van de aangekondigde nieuwe maatregelen uit het Belastingplan 2020 betreft wetgeving die moet voorkomen dat een directeur/groot aandeelhouder meer dan € 500.000 van zijn/haar B.V. leent. Een andere, eerder aangekondigde, maatregel betreft de versnelde afbouw van het maximale tarief waartegen de hypotheekrenteaftrek benut kan worden. Vooralsnog is deze maatregel nog niet in wetgeving omgezet.

Langzamerhand druppelen er berichten binnen over maatregelen die die het kabinet in het Belastingplan 2020 op zal nemen. Eéntje is het stapsgewijs verlagen van zelfstandigenaftrek tot € 5.000. Als de geruchten waar zijn, gaat deze voorgenomen maatregel nog het nodige stof doen opwaaien!

U zult begrijpen dat het voor nu weinig zin heeft in te gaan op dergelijke geruchten. We zullen tot Prinsjesdag moeten wachten voor we iets kunnen zeggen over de werkelijke maatregelen. Houd onze website in de gaten voor verdere berichtgeving over het Belastingplan 2020! Zodra de stofwolken zijn opgetrokken, zetten we de meest relevante maatregelen voor u op een rij.

Zoek jij naar ondersteuning of advies bij jouw financiële & fiscale verplichtingen, kun je onze proactieve hulp goed gebruiken om een financieel overzicht te maken en/of wil je je financieel plan voor nu en later goed geregeld hebben?

Neem dan contact met ons op