Updates

Wet uitfasering pensioen in eigen beheer aangenomen door Eerste Kamer

Op 7 maart 2017 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel uitfasering pensioen in eigen beheer (PEB) aangenomen. Naar verwachting zal de wet op 1 april 2017 in werking treden.

Met het in werking treden van de wet zal definitief een einde komen aan de opbouw van pensioenaanspraken in eigen beheer. Uiteraard blijft het voor u als DGA wel mogelijk om uw pensioen bij een pensioenverzekeraar op te bouwen.

Met betrekking tot de huidige opgebouwde pensioenaanspraken heeft u een drietal opties:

  • Deze voortzetten als pensioenaanspraken;
  • De aanspraken omzetten in een oudedagsvoorziening of
  • De aanspraken afkopen.

In een eerdere update hebben we de bovenstaande opties reeds voor u in kaart gebracht. Klik hier voor meer informatie over de verschillende opties.

Aan de hand van uw persoonlijke situatie en uw wensen kunnen wij voor u in kaart brengen welke van de bovenstaande opties voor u de meest voordelige is. Onze financieel planners en fiscalisten werken graag de (fiscale) gevolgen van de verschillende opties voor u uit. Op deze wijze kunnen we voor u inzichtelijk maken wat voor u de meest voordelige keuze zou zijn!

Zoek jij naar ondersteuning of advies bij jouw financiƫle & fiscale verplichtingen, kun je onze proactieve hulp goed gebruiken om een financieel overzicht te maken en/of wil je je financieel plan voor nu en later goed geregeld hebben?

Neem dan contact met ons op