Updates

RIO….!!!! HERE I AM….!

Rio….!!!! Here I am….! Na de openingsceremonie van gisteren geloof ik dat nu ook de rest van de wereld is aangesloten bij de 31e Olympische Spelen hier in Rio de Janeiro. Voor het eerst in de geschiedenis in een Zuid Amerikaans land. En wat zijn de Brazilianen trots, wat zijn ze gastvrij en wat doen zij er alles aan om de wereld Rio de Janeiro te laten omarmen.

Ik ben hier sinds afgelopen woensdagavond en vanaf het moment dat ik mijn voeten op het Braziliaanse grondgebied heb gezet is het een feest. Iedereen ontmoet je hier met een lach, een vriendelijke gebaar en alle hulp die je nodig hebt. Ze spreken niet altijd Engels, maar dat drukt de pret voor geen meter voor hen. Je voelt je thuis als onder een warme deken!

Donderdag was ik al getuige van de opening van het Holland Heineken House en wat een feest is het daar. Iedereen is ook daar zo trots! Trots op Rio, trots op dat ze daar staan, maar bovenal trots op de sporters. Gisteren hebben belangrijke oud Olympiërs uit Brazilie namens de sporters, de coaches en de scheidsrechters/officials de Olympische eed afgelegd! En wat heb ook ik dan een enorme trots! Ik mag Nederland vertegenwoordigen bij de Spelen!

De openingsceremonie was één van de punten waar ik voor ging. Als kind keek ik er altijd al naar, het is zo magisch, zo mooi en zo “united”. En zo was het gisteren ook! Het gejuich van het stadion toen “Refugee Olympic team” het stadion in kwam lopen, maar ook bij het Russische team! Iedereen is united, iedereen hoort erbij, alle sporters van de hele wereld.

En zat je daar in het Maracana stadion, één van de beroemde stadia in de wereld. 100.000 man met mij, kijken naar het spektakel van dichtbij, voelen de energie en de magie. Dansen op de Braziliaanse muziek tijdens de openingsceremonie en tijdens het officiële gedeelte. Want dat is hoe de Brazilianen dus zijn…. Ze zijn trots, ongelooflijk gastvrij en willen de wereld Rio laten omarmen!

Het belangrijkste wat een Braziliaan voor ogen heeft: maak de medemens gelukkig want zij geloven er heilig is dat “people are made to shine”.

De 31th Olympic Games are officially opened!

Zoek jij naar ondersteuning of advies bij jouw financiële & fiscale verplichtingen, kun je onze proactieve hulp goed gebruiken om een financieel overzicht te maken en/of wil je je financieel plan voor nu en later goed geregeld hebben?

Neem dan contact met ons op