Updates

Ik ga mijn koffers pakken, ik ga naar Rio!

Vele van jullie weten dat ik naast mijn passie voor het fiscale vak ook een grote passie heb voor de waterpolo. Al heel wat jaren fluit ik internationale wedstrijden en tja toen wilde ik ook het hoogst haalbare bereiken en dat is in dit geval de Olympische Spelen…

In een mailtje dat ik eind vorig jaar kreeg stond  “kan je voor 15 november 2016 aangeven met welke vlucht je naar Rio de Janeiro wil vliegen?” Ik geloof mijn ogen niet, zou ik aangesteld worden op de Olympische Spelen? Ik bel met het opperhoofd binnen de zwembond hierover. Hij bevestigt het bericht. Ik  ben ongelooflijk blij, ik zit gelukkig alleen in de auto, dus niemand kan mij horen gillen!

Maar dan volgt er een paar dagen later een mailtje. Je gaat wel, maar het Nederlands team moet zich nog plaatsen. Iedereen is er heilig van overtuigd dat ze in januari 2016 bij het EK in Belgrado Europees Kampioen zullen worden. Dat staat dan gelijk aan het ticket naar Rio. Het gebeurt echter niet, de dames verliezen in de finale van Hongarije, de heren plaatsen zich wel voor het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) in Triest. De dames mogen in de herkansing in maart in Gouda op het OKT aldaar. Maar ook dan gaat het mis, zowel de heren als de dames worden 5e op het OKT. En net de eerste vier bemachtigen een ticket naar Rio.

Even voor het OKT heb ik al wel mijn tickets gekregen van de FINA, de wereldzwembond. Men concludeert al snel dat ik dan als “neutrale” naar Rio ga. Zeg maar de Bjorn Kuipers (de onafhankelijke Nederlandse scheidsrechter op het EK voetbal) van de waterpolo aldaar. Maar niets is zeker totdat het zeker is. Doordat er een aantal landen is die nu niet gaan, heeft men een ander probleem. Er zijn nu drie neutralen teveel, er moeten er dus drie van de elf afvallen. En dan is het billenknijpen totdat het verlossende woord komt. De brief van de allerhoogste baas van de FINA brengt duidelijkheid. Mrs. Diana Dutilh-Dumas is now nominated as a neutral referee for this event.

Dus ik ga mijn koffers pakken, ik ga naar Rio!!

Zoek jij naar ondersteuning of advies bij jouw financiële & fiscale verplichtingen, kun je onze proactieve hulp goed gebruiken om een financieel overzicht te maken en/of wil je je financieel plan voor nu en later goed geregeld hebben?

Neem dan contact met ons op