Updates

Ik fluit voor brons!

Jiiieeehoee! Het is een feit…. Ik fluit voor de bronzen medaille bij de dames vandaag! Hoe gaaf is dat en wie had dat durven dromen… nou ik niet hoor! Ik kom net kijken, ben net een jaar “wereldscheids” en was het al bijzonder dat ik het gehaald had tot de OS en dan nu… 3e-4e plaats Hongarije – Rusland. Wat ongelooflijk gaaf. En met vertrouwen stap ik erin. Ik heb niet alleen progressie gemaakt de afgelopen tijd, maar ook deze beide ploegen liggen mij wel. Het gaat vast goedkomen, ik heb er onwijs veel zin in. En het is nogal een eer deze wedstrijd. De verliezer heeft gewoon niets…. Geen medaille niets… dus tja… de gouden wedstrijd is natuurlijk wel heel gaaf, maar daar heb je in elk geval zilver en bij deze…. Nou ja, we gaan het zien. Het speelt zich af om 11.20 uur mijn tijd, dus 16.20 uur Nederlandse tijd. Erik van Dijk van de NOS heeft al gemeld dat hij er zal zijn, dus ben benieuwd….

Gisteren was het halve finaledag mannen en we spelen om 5 – 8. De eerste wedstrijd van vandaag is Hongarije – Brazilië. De twee collega’s die fluiten hebben het heel zwaar. Een van de twee heeft geen idee wat hij aan het doen is. Het is bijna gênant en voor sommigen van mijn collega’s erg moeilijk, zij hebben pas twee wedstrijden gefloten en zijn hier dus al 2,5 week. Dat voelt wel zuur als je dan ziet dat er een collega helemaal niet klaar is voor een optreden en er toch staat. Maar goed… de ploegen bepalen zelf wie er moet winnen gelukkig, dus kunnen ze daar niet de schuld van de scheidsrechters voor geven.

De tweede wedstrijd is vuurwerk, Montenegro – Kroatië. Het vuur spat er al af vanaf het begin, het gaat gelijk op en met een beetje hangen en wurgen is het Kroatië die aan het langste strootje trekt. De collega’s hebben het goed en zorgen ervoor dat de wedstrijd echt heel goed gaat. Daarna is het “rust” en tijd om te gaan lunchen. Een eindje verderop staan grote schermen, er wordt volleybal uitgezonden, helaas geen Nederland, maar toch plof ik ook neer op het gras. Iedereen ligt daar languit. Het is weliswaar kunstgras, maar het ziet er wel leuk uit. Even een half uurtje sufkippen in de zon, heerlijk even.

Tijd om terug te gaan. We hebben inmiddels een getuigschrift gekregen van de organisatie, een bewijs dat ik hier meegedaan heb. Heel leuk, ook om in te lijsten, net als mijn shirt, mijn fluit, een bal en een foto van mij in gesprek met de koning en koningin. Ik meld mij weer netjes bij de beveiliging en ik mag weer zo doorlopen. Met het scheidsrechtersteam kijken we wel heel kritisch, kijken beelden terug van wat er is gefloten of hebben een hele discussie ergens over. Soms gaat het over een strafworp of een uitsluiting, maar soms ook over die ene waterdruppel die de andere raakte. Maar ach… het is wel leuk, zelfs na 2,5 week nog.

De andere wedstrijd van 5 – 8 is heel saai, Spanje – Griekenland. En dan is het tijd voor spektakel, Italië – Servië. De tribune komt alweer vol met Italiaanse kledij en zo ook zijn de beide IOC-leden er weer met hun hele crew. Ik krijg nu van allemaal netjes een hand, terwijl mijn collega’s mij aankijken hoe het komt dat zij zo vriendelijk zijn tegen mij en ik ze netjes in het Italiaans goedendag zeg. Nog even en ik krijg er ook twee zoenen bij.

Italië wil niet winnen lijkt het wel, ze hebben al 14 uitsluitingen mee en nog maar 2 doelpunten… ze staan 6 – 1 achter en uiteindelijk komen ze nog wel terug naar 8 – 10, maar ja… das niet genoeg voor de fnale. Zij spelen dus om het brons en Servië speelt tegen Kroatië in de finale. Het zal een spektakel worden zaterdag….

Vandaag om 11.20 uur lokale tijd, ga ik de sterren van de hemel toeteren. Wat ben ik ongelooflijk blij en trots op deze aanstelling zeg…. Dit is wel een beloning van de prestaties die ik hier heb geleverd en de maanden hiervoor. Je wordt niet op een wedstrijd getest of alleen in Rio, het gaat veel verder dan dat. En dat maakt mij wel extra blij…. 1. Ze doen het, ze zetten een vrouw op een finale plek en 2. Ze doen het omdat ze het vertrouwen erin hebben dat we dit goed gaan oplossen! En dat heb ik wel met mijn Italiaanse vriend. Ik ben wel heel blij…. Een kleine finale op de Olympische Spelen, zo appt Jonh Nieuwkoop mij net. Hij is hier als vrijwilliger bij de waterpolo en wel heel lief, hij zorgt ervoor dat ik mij realiseer wat ik morgen ga doen. Hij stuurt nog een appje…. “heb je wel in de gaten dat je geschiedenis schrijft morgen, heb je wel door dat je in een illuster rijtje komt van Nederlandse arbiters die dit ook gedaan hebben? Dat zijn er niet zo veel he?” Ik zeg kom maar op met die wedstrijd!

Zoek jij naar ondersteuning of advies bij jouw financiële & fiscale verplichtingen, kun je onze proactieve hulp goed gebruiken om een financieel overzicht te maken en/of wil je je financieel plan voor nu en later goed geregeld hebben?

Neem dan contact met ons op