Updates

Ga ik ”alleen” naar Rio of toch niet?

Ga ik “alleen” naar Rio of ga ik toch met het Nederlands team mee? Maar de Nederlandse Dames waren toch niet geplaatst? Nee, dat klopt maar door een eventuele boycot van alle sporters uit Rusland zou het betekenen dat ze alsnog naar Rio zouden kunnen… Het IOC moest er deze week een ei over leggen, de bondscoach haalde zijn dames terug naar Nederland vanaf hun vakantieadres en de pers schreef er voluit over. Zouden ze nu ook mee gaan en net als de Deense voetballers in 1992 een topprestatie gaan neerzetten in Rio? Ik krijg ook veel vragen: “wat betekent het dan voor jou? Mag jij dan niet meer naar Rio”? Nee hoor, niets van dit alles, ik ga hoe dan ook, met of zonder Nederlands team.

En dan is de teleurstelling nog een keer heel groot, de Russische sporters worden door het IOC niet uitgesloten van deelname, de individuele sportorganisaties moeten dat besluit nemen. FINA besluit dat de Russische waterpolo-ers mogen meedoen. Nederland gaat definitief niet mee….  Dus ja… ik ga toch “alleen”.

We hebben nu nog maar een kleine 10 dagen te gaan voordat ik vertrek. De mailbox stroomt vol met allerlei berichten vanuit de FINA, vanuit het IOC en vanuit het NOC NSF. Een daarvan gaat over de aankomst op de luchthaven in Rio. Je komt aan, je moet je akkredidatie bij je hebben die je thuis gestuurd hebt gekregen. Als je die al niet hebt, dan gaat het bij punt 1 al mis. Met je akkredidatie en je paspoort meld je je bij een speciale desk. Zij delen je in hoe je verder vervoerd gaat worden. Dat kan met een bus met maximaal 20 anderen of met een taxi, die je dan deelt met twee anderen. Je krijgt een prepaid-kaart voor de taxi en de mensen met wie je reist, kunnen wildvreemden zijn, maar ze zitten op maximaal 500 meter van je eigen hotel. Of ik dan dat laatste stuk moet lopen of zal dat mijn prepaid voldoende zal zijn tot aan de deur van mijn hotel….? We gaan het meemaken. Het is wel wat zo, duizenden mensen, sporters, officials, delegates, begeleiding, mensen van de sportfederaties, vrijwilligers, noem het maar op, alles moet vervoerd worden…. Als ik mij zo een voorstelling probeer te maken, lijkt het wel een militaire operatie!

Zoek jij naar ondersteuning of advies bij jouw financiële & fiscale verplichtingen, kun je onze proactieve hulp goed gebruiken om een financieel overzicht te maken en/of wil je je financieel plan voor nu en later goed geregeld hebben?

Neem dan contact met ons op