Updates

Corona-update NOW 4.0

Het moment waarop de definitieve toekenning over de eerste Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW)-periode plaatsvindt staat voor de deur. Via het UWV heeft u wellicht al bericht ontvangen over de procedure en benodigde gegevens.

Voor de eerste aanvraagperiode van de NOW-regeling heeft u een voorschot ontvangen van 80% van de tegemoetkoming van de loonkosten. Vanaf 7 oktober a.s. kan de definitieve NOW-tegemoetkoming worden aangevraagd via de site van het UWV.
U heeft dan vervolgens tot en met 23 maart 2021 de tijd om deze aan te vragen. Als u een accountantsverklaring aan moet leveren bij de aanvraag, heeft u tot en met 29 juni 2021 de tijd.

Het voorschot van 80% wordt berekend op basis van de fiscale loonsom over het tijdvak januari 2020 en het verwachte omzetverlies in de gekozen periode van drie maanden. In de definitieve berekening wordt er gekeken naar de werkelijke loonsom in de periode maart tot en met mei 2020. Is de loonsom in de periode maart tot en met mei 2020 hoger dan drie keer de loonsom van januari 2020, gaat we uit van de werkelijke loonsom. Is dit niet het geval, gaan we uit van driemaal de loonsom van januari 2020.

Ook wordt er gekeken naar het werkelijke omzetverlies van de gekozen periode van drie maanden. Wanneer u meer of minder omzetverlies heeft gehad dan eerder ingeschat, kan dit er toe leiden dat u nog tegemoetkoming ontvangt of een deel terug moet betalen.

Via de rekenhulp kunt u een proefberekening maken voor de definitieve berekening. Als u het fijn vindt, helpen wij u graag erbij.

Ook voor de tweede aanvraagperiode (lopend van de maanden juni tot en met september 2020, zult u op termijn een definitieve berekening NOW-tegemoetkoming moeten aanvragen bij het UWV. Belangrijk is dat de tegemoetkoming van de eerste aanvraagperiode en de tweede aanvraagperiode niet met elkaar verrekend kunnen worden.

Heeft u vragen over de NOW-regeling of heeft u hulp nodig met uw definitieve aanvraag berekening NOW-tegemoetkoming? Neem hiervoor contact met ons op.

Zoek jij naar ondersteuning of advies bij jouw financiƫle & fiscale verplichtingen, kun je onze proactieve hulp goed gebruiken om een financieel overzicht te maken en/of wil je je financieel plan voor nu en later goed geregeld hebben?

Neem dan contact met ons op