Updates

Check vooral zelf je vooraf ingevulde aangifte

Het is 1 maart geweest, de eerste officiële dag dat “de burger” via internet zijn belastingaangifte kan doen.
De Belastingdienst wijst de mensen erop dat ze de vooraf ingevulde aangifte vooral goed moeten controleren alvorens de aangifte ook daadwerkelijk in te dienen. De Belastingdienst krijgt “van een paar partijen gegevens” aldus de directeur Particulieren bij de Belastingdienst, “maar veel zaken weten we niet”.  En dan luidt het advies van de Belastingdienst : “laat u vooral helpen door een professional”.

Van 1 maart tot 1 mei 2018 is het de tijd om belastingaangifte te doen. Wie voor 1 april 2018 de aangifte indient, heeft de zekerheid van de Belastingdienst dat hij ook voor 1 juli 2018 bericht krijgt over de aanslag. Niet onbelangrijk als u geld terug krijgt, maar ook als u belasting moet bij betalen.

Als u geld terugkrijgt, dan heeft u het dus ook binnen dat tijdsbestek op uw rekening staan. Mocht u echter belasting moeten bijbetalen, loont het ook zeker om voor 1 april 2018 de aangifte Inkomstenbelasting in te dienen. U krijgt, dan weliswaar ook de aanslag voor 1 juli 2018 opgelegd met de uitnodiging om die te betalen, maar u bespaart daarmee de 4% belastingrente die de Belastingdienst in rekening mag brengen als de aanslag na 1 juli 2018 is opgelegd. En dat is dan het geval als u de aangifte pas na 1 mei 2018 indient.

Graag helpen wij u met het doen van uw aangifte, hoe eenvoudig die ook lijkt, er is over het algemeen een voordeel te behalen, al is het maar dat wij uw zorgen overnemen!

Zoek jij naar ondersteuning of advies bij jouw financiële & fiscale verplichtingen, kun je onze proactieve hulp goed gebruiken om een financieel overzicht te maken en/of wil je je financieel plan voor nu en later goed geregeld hebben?

Neem dan contact met ons op